WSET Level 1 Award in Wines

Kurs winiarski WSET 1

Kurs wprowadzający w tematykę winiarską, skierowany jest do osób rozpoczynających karierę w tej branży i dla niezwiązanych z branżą miłośników wina. Na kursie uczestnicy poznają główne typy i style win na podstawie analizy barwy, nosa, ust. Po zakończonym kursie zdobędą podstawowe umiejętności opisywania win i łączenia ich z jedzeniem.

Po pozytywnie zdanym egzaminie otrzymasz certyfikat i pin WSET.

 

kurs winiarski

 

Czego się nauczysz na kursie:

  • Główne typy i style win:
  • Główne szczepy winorośli i ich charakterystyka
  • Jak przechowywać i serwować wina
  • Podstawy łączenie wina z jedzeniem
  • Jak opisywać wina przy użyciu schematu degustacji WSET Level 1 Systematic Approach to Tasting Wines (SAT)

Realizacja kursu:

  • na kursie zdegustujesz minimum 12 win
  • otrzymasz książkę WSET Level 1 Award in Wines oraz dodatkowe materiały dydaktyczne

Po zarejestrowaniu się na kurs dodatkowo otrzymasz w prezencie:

Egzamin:

Test wielokrotnego wyboru (30 pytań) w języku angielskim.

Warunki uczestnictwa w kursie:

Uczestnik musi być w wieku uprawniającym go do konsumpcji alkoholu żeby wziąć udział w degustacji, natomiast nie wyklucza to jego z uczestnictwa w kursie.

Dodatkowe informacje:

W celu zdobycia pełnego zakresu informacji pobierz specyfikację kursu, która znajduje się w linku poniżej.

Level 1 Specification

Koszt kursu:

800zł

Po zarejestrowaniu się na kurs dodatkowo otrzymasz w prezencie:

 

 

TERMINARZ ZAJĘĆ KURSÓW W 2021 :

 

Kurs  w Warszawie (5-6.02.2021)

5 lutego 17:30 – 21:00 (piątek)

6 lutego 10:00 – 15:00 (sobota) zajęcia i egzamin

Zajęcia i egzamin odbędą się w „Raffles Europejski Warsaw – Sala Szkoleń.” przy ul. Krakowskie Przedmieście 13.

Ilośc miejsc ograniczona. 

 

ZAPISZ SIĘ

 


Opinie uczestników kursów:

„Dzięki kursowi „zakręciłam się” winiarsko i zrozumiałam, że nadal chciałbym zagłębiać się w magicznym świecie win.”

„Możliwość degustacji świetnie dobranych i barwnie komentowanych win była ogromnie atrakcyjna.”

„Z jednej strony kurs dał mi pewność, co do własnych rosnących umiejętności zawodowych, z drugiej jeszcze bardziej rozbudził hobbystyczny zapał do winiarstwa.”

„Największą wartość tego szkolenia, to niesamowita umiejętność Adama do przekazania w przystępny sposób bardzo obszernej wiedzy, poparta wieloma przykładami zaczerpniętymi z życia gastronomicznego.